Miért jó, ha van blogod?

2013. augusztus 2., péntek

                Első bejegyzésem arról fog szólni, hogy mi jó, nem jó, ha nekikezdesz a blogolásnak, bármilyen formában. Legyen az Fanfiction írása, napló vezetése, kritikák írása, vagy egyéb dolgok, amikkel az interneten lehet találkozni. Először felvezetem szép sorjában, hogy mik a jó tulajdonságai, elmondom, hogy miért és ezt megismétlem a rosszal, mert bizony ilyen is van. szerencsére a jóból több van, mint rosszból, de tudjuk a mondást.
Néha a jóból is megárt a sok
                A jó dolgok következnek először. sok ember nem tud, vagy nem akar megnyílni rendesen "élőben" és ezért a virtuális világot választja, így nekikezd írni egy napló írásának, az interneten, hogy mások is megismerhessék milyen. Ez igazából egyszerre lehet, jó is, és rossz is. Ha belegondolunk, hogy hány ilyen ember szörfözhet az Interneten és még csak nem is tudjuk, hogy magánélete romokban hever, vagy ha tudjuk, nem tudunk neki túl nagy segítséget nyújtani. Viszont, ha kiírja magából a sok-sok negatív, rossz dolgot, azzal máris levett a hátáról egy csomó terhet. Ha pedig a hozzászólásokban olyan visszajelzésekre talál, amik segíthetnek neki továbblépni, akkor ez egyértelműen pozitívum, de vannak hátul ütői!
                Második pontomban a feltörekvő író palántákról szeretnék szót ejteni, hisz belőlük is nagyon sokan vannak. Van, aki itt kezdte és nagyon sokra vitte végül. Híres író lett, könyvei jelentek meg, vagyis nekik csak azt tudom mondani, hogyha elkapja őket az ihlet, nyugodtan kezdjenek bele az írásba, akár fanfictiont, akár saját regényt írnak, mert, amikor én azt látom, hogy valakinek felfelé ível a pályája csak boldog tudok lenni (bevallom egy kis irigység is szorult belém). Habár ennek is vannak negatívumai, ezt majd kicsit később kezdem el kivesézni.
                Harmadik pont, avagy a kritikák, írása. Na, most kritikusokra mindig szüksége van a világnak, mert ha nem lennének, nem lenne, aki kritizálna minket, és ha az nem lenne, akkor egy idő után elfelejtenénk magunkba nézni és értékelni magunkat. Persze vannak olyan kritikusok, akik egyszerűen csak bunkók, vagy vannak azok, akik túl kedvesek, és van az aranyközépút, amit nagyon kevesen találnak meg, de ha képes vagy rá, akkor nagyon jó kritikus válhat belőled. Mostanság blogokon is egyre népszerűbb, hogy az írásokat, a kinézetet kritizálják, pontozzák, amivel semmi gond nincs. Szerintem ez egy nagyszerű dolog, mert ez elősegíti az író palántákat, hogy jobbak legyenek, persze csak, ha normális tippeket adnak nekik.
                Negyedik és egyben utolsó pontot én csak cikk írásnak nevezném. Ezt teszem én is, azt hiszem, és még sok hozzám hasonló egyén, akik szeretnek arról írni, amit szeretnek. Legyen az gasztronómia, ruhák, sminkelés, állattartás stb. Napestig sorolhatnám, hogy mikről lehetne írni, de nem akarok olyan sokáig fennmaradni, ezért inkább Rátok bízom, hogy mikre gondoltok ezalatt.

                És jöhetnek a várva várt negatívumok, vagyis a hátul ütők. Erről nem fogok sokat írni, mert igazából nincs túl sok ilyen, vagy ha eszembe jut még bővítem.
                Elsőként megint napló írókról jegyzek le pár szót. Miért nem jó nekik az internetes napló teljesen? Sokak szerint jobb lenne, ha vennének egy sima naplót és abba írnák bele a gondolataikat, érzéseiket. Egy kicsit egyetértek velük, mert egy igazi napló olyan jó érzés, bedugod a párnád alá (vagy egy olyan helyre, ahol senki sem tudja, hogy hová rakhattad), senki sem tud róla. Egy kis titok, amit csak te tudsz, vagy a legjobb barátnőd/barátod.
                Gondolom nagy kérdőjel volt a fejed felett, amikor azt mondtam az író palántáknak is rossz lehet, ha blogolással kezdik. A rossz oldala pedig a hozzászólások. Rosszakat, vagy keveset (esetleg semennyit) sem kap, ami elveszi a kedvét az írástól és inkább mással tölti az idejét. A tanácsom:
Ne add fel, úgy, hogy még szinte bele se kezdtél! Hirdesd az oldalad, és próbáld rávenni a kommentelőket, hogy mondják el neked, miért nem tetszett az írásod!
                Nem tudom, hogy mennyit segítettem, de remélem, azért valamennyit igen. Ha kérdésed, problémád van nyugodtan írj hozzászólást, de pillanatokon belül kikerül egy e-mail cím is, amin nyugodtan lehet zaklatni! (:
                A kérdésem felétek: Ti hogyan vélekedtek a blogolásról? A jó és rossz oldalát is nézitek, vagy egyszerűen csak belevágtok?

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Blog contents © Alina Principessa világa 2010. Blogger Theme by Nymphont.